Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΘΗΣΕΑΣ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2510600205-07

Εκπαιδευτικό Υλικό

                                

 

    Μερικά από τα εκπαιδευτικά πακέτα τα οποία συνδυάζονται ανάλογα με το επίπεδο ηλικίας είναι:

Εκπαιδευτικό πακέτο Bee & Blue bots

      Q1Το Bee-Bot, η “έξυπνη μέλισσα”, είναι ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ δαπέδου ειδικά κατασκευασμένο για να χρησιμοποιείται ακόμη και από παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς και των πρώτων τάξεων δημοτικής εκπαίδευσης. Ο προγραμματισμός της γίνεται με πλήκτρα που βρίσκονται επάνω της (On-board) και μπορεί να προγραμματιστεί για να κινείται με ακρίβεια στο χώρο προχωρώντας μπροστά, πίσω, στρίβοντας αριστερά και δεξιά. Με την απλή και φιλική προς το παιδί διάταξη του, το BeeBot αποτελεί ένα τέλειο σημείο εκκίνησης για τη διδασκαλία του ελέγχου, της κατεύθυνσης (προσανατολισμού) και της γλώσσας προγραμματισμού για τα μικρά παιδιά.

     Τα Bee-Bot έχουν ένα φιλικό και ευχάριστο σχεδιασμό που ικανοποιεί τους μαθητές (και τους εκπαιδευτικούς!). Κινούνται σε λείες επίπεδες και ελαφρά επικλινείς επιφάνειες διαφόρων υλικών όπως: χαρτί, μουσαμά, τσιμέντο, πλακάκι, ξύλο, πλαστικό, χαλί.

Περισσότερες λεπτομέρειες:  https://www.bee-bot.us/

 

 Εκπαιδευτικό πακέτο Robo-mouse                                               

       Ρομποτικό Ποντικάκι – Πακέτο Δραστηριοτήτων: Πρόκειται για ένα πλήρες  πακέτο που προωθεί την εκπαίδευση με αρχές STEM, καθώς θα καθοδηγήσει τα παιδιά στο να μάθουν βασικές αρχές προγραμματισμού και λογικής, Βασικός σκοπός είναι οι μαθητές να δώσουν οδηγίες στο ποντικάκι ρομπότ έτσι ώστε να φτάσει στο αγαπημένο του τυράκι.42

       Αρχικά οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες κατασκευάζουν το λαβύρινθο χρησιμοποιώντας τις κάρτες προγραμματισμού και δημιουργούν ένα μονοπάτι βήμα προς βήμα, ώστε να το ακολουθεί ο Colby, το προγραμματιζόμενο ρομπότ ποντίκι. Προγραμματίζουν την ακολουθία βημάτων και παρακολουθούν τον Colby που προσπαθεί να εντοπίσει το τυράκι του.

831

 Εκπαιδευτικό πακέτο PROBOT

       Το ProBot αποτελεί την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας του BeeBot, επιτρέποντας πιο σύνθετο προγραμματισμό. Η μετεξέλιξη του BeeBot, εισάγει νέες λειτουργίες στην εκπαιδευτική διαδικασία της LOGO. To ProBot έχει μορφή αγωνιστικού οχήματος και προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να εξοικειωθούν τόσο με τον γραμμικό προγραμματισμό, όπως με το BeeBot αλλά και να εξελίξουν την προγραμματιστική τους διαδικασία, χρησιμοποιώντας το αριθμητικό πληκτρολόγιο για να εισάγουν την απόσταση που θέλουν να διανύσει το όχημα στην επιθυμητή κατεύθυνση, αλλά και τις μοίρες κατά τις οποίες θέλουν να περιστραφεί.

      Με την αντίστοιχη εντολή να εμφανίζεται στην LCD οθόνη καθώς εκτελείται, οι μαθητές μπορούν να εκσφαλματώσουν το πρόγραμμά τους παρατηρώντας τα βήματα και να αλλάξουν κάθε εντολή ξεχωριστά χωρίς να εισάγουν ολόκληρο το πρόγραμμα από την αρχή, εξελίσσοντας γρήγορα και αποτελεσματικά τις δεξιότητές τους.

    Επιπροσθέτως, το ProBot υποστηρίζει υπορουτίνες στον προγραμματισμό του, δίνοντας τη δυνατότητα συγγραφής πιο σύνθετων προγραμμάτων καθώς αυτές μπορούν να αποθηκευθούν και να χρησιμοποιηθούν σε ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα που θα τις συμπεριλαμβάνει. Complex projects are made simple by developing and testing subprocedures and then incorporating them into a master program and sending ProBot on its way.

    Η ύπαρξη αισθητήρων αφής στους προφυλακτήρες καθώς και αισθητήρων ήχου και φωτός, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα του να χρησιμοποιεί μολύβι / μαρκαδόρο για να διαγράφει τη διαδρομή που ακολουθεί ή να ζωγραφίζει σχήματα, μπορούν να αξιοποιηθούν σε μια πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμματιστικών δραστηριοτήτων που θα καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών

 

Εκπαιδευτικό πακέτο Lego WeDo I 

          Το πακέτο LEGO Education WeDo περιέχει περισσότερα από 150 δομικά στοιχεία. Επίσης περιέχει μοτέρ, αισθητήρες απόστασης (κίνησης) και κλίσης όπως επίσης και USB Hub για να συνδέσετε και να ελέγξετε μοτέρ και αισθητήρες με τον Η/Υ σας.

. Η ενασχόληση με το εκπαιδευτικό πακέτο:

 • Παρακινεί τους μαθητές να σκεφθούν δημιουργικά για να κατασκευάσουν ένα μοντέλο εργασίας
 • Αναπτύσσει το λεξιλόγιο και τις επικοινωνιακές δεξιότητες για να εξηγήσουν οι μαθητές πώς λειτουργεί το υπόδειγμα
 • Δημιουργεί στους μαθητές δεσμούς ανάμεσα στην αιτία και το αποτέλεσμα
 • Απαιτεί πρωτοποριακές ιδέες και προσπάθεια για να οδηγήσει τους μαθητές στην ολοκλήρωση πρωτοποριακών μοντέλων
 • Παρακινεί τους μαθητές να κάνουν δοκιμές αλλάζοντας έναν παράγοντα με σκοπό να παρατηρήσουν ή να μετρήσουν τις αλλαγές
 • Επιτρέπει συστηματικές παρατηρήσεις και μετρήσεις και απεικονίσεις αυτών σε διάγραμμα συντεταγμένων
 • Βελτιώνει τις κατασκευαστικές ικανότητες των μαθητών οι οποίοι ακολουθώντας οδηγίες κατασκευής 2D σχεδίων κατασκευάζουν 3D μοντέλο

 Περισσότερες λεπτομέρειες : https://education.lego.com/en-us

 

Εκπαιδευτικό πακέτο Lego WeDo II

Q6Η χρήση του εκπαιδευτικού πακέτου WeDo 2.0 στη διδασκαλία STEM ενισχύει τη δυνατότητα αφομοίωσης των μαθητών των βασικών πρακτικών των φυσικών επιστημών και της μηχανικής. Οι μαθητές θέτουν ερωτήματα και λύνουν προβλήματα, δημιουργούν μοντέλα, σχεδιάζουν πρωτότυπα, ερευνούν, αναλύουν και ερμηνεύουν δεδομένα, χρησιμοποιούν αλγοριθμικό τρόπο σκέψης, αμφισβητούν βασισμένοι σε επιστημονικές αποδείξεις, αποκτούν, αξιολογούν και επικοινωνούν τη γνώση.

 Περισσότερες λεπτομέρειες : https://education.lego.com/en-us

 

 

 Εκπαιδευτικό πακέτο Lego Mindstorms EV3

 

Η πλατφόρμα LEGO Education MINDSTORMS EV3 αποτελεί την κορυφαία λύση εκπαιδευτικής ρομποτικής! Κατάλληλη για έμπειρους αλλά και για νέους δημιουργούς, θα σας συντροφεύσει σε ένα ταξίδι γνώσης και δημιουργικότητας!

Η πλατφόρμα LEGO Education MINDSTORMS EV3 είναι διαμορφωμένη για χρήση στην τάξη και περιέχει ότι χρειάζεστε για να διδάξετε την χρήση της κορυφαίας πλατφόρμας εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Education MINDSTORMS EV3.

Δώστε στους μαθητές την ευκαιρία να χτίσουν, προγραμματίσουν και να δοκιμάσουν τις δικές τους λύσεις σε πραγματικά προβλήματα της ρομποτικής τεχνολογίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες : https://www.lego.com/en-us/mindstorms/products/mindstorms-ev3-31313

 

 

 

Q8Εκπαιδευτικό πακέτο MEET EDISON

Το Edison είναι ένα μικρό προγραμματιζόμενο ρομπότ και παράλληλα μια πολύ οικονομική πρόταση για να κάνετε το πρώτο σας βήμα στην εκπαιδευτική ρομποτική. Σχεδιασμένο για εύκολη παραμετροποίηση αλλά και με αυτόνομη λειτουργία, με μια πληθώρα αισθητήρων και συμβατότητα με τα γνωστά LEGO®.

Το Edison απευθύνεται σε όλους τους μαθητές ανεξαρτήτου ηλικίας και επιπέδου, από αρχάριους αλλά και προχωρημένους χρήστες, ιδανικό για εκπαιδευτικούς που θέλουν να εισάγουν τους μαθητές τους στον κόσμο της τεχνολογίας, αλλά και σε γονείς.

Περισσότερες λεπτομέρειες : https://meetedison.com/

 

Q9Εκπαιδευτικό πακέτο mBot & mblock        

Το mBot αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για την έμπρακτη ενασχόληση με τον προγραμματισμό, την ηλεκτρονική και τη ρομποτική. Το συνοδευτικό λογισμικό mBlock είναι εμπνευσμένο από το Scratch 2.0, κάνοντας το mBot τόσο εύκολο στον προγραμματισμό όσο και στην κατασκευή του, παρέχοντάς σας απεριόριστες δυνατότητες στην εκμάθηση STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Το mBot έχει ως στόχο τη διασκέδαση και τη δημιουργικότητα. Περιλαμβάνει διάφορες προκατασκευασμένες επιλογές, όπως όχημα αποφυγής εμποδίων, όχημα ακολουθίας γραμμής, τηλεκατευθυνόμενο όχημα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα παιχνίδια όπως σπάσιμο μπαλονιών, ποδόσφαιρο, αγώνες πάλης μεταξύ ρομπότ (sumo) και άλλα.

Περισσότερες λεπτομέρειες : http://store.makeblock.com/product/mbot-robot-kit

 

 

Εκπαιδευτικό πακέτο Kibo    

 Q4Το KIBO είναι ένα ρομπότ ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Δημοτικού. Με το KIBO, τα παιδιά χτίζουν, προγραμματίζουν, διακοσμούν και φέρνουν το δικό τους ρομπότ στη ζωή!
Η μάθηση STEAM με το KIBO είναι διασκεδαστική, ευφάνταστη και εύκολη. Οι  μαθητές θα ανακαλύψουν παιχνιδιάρικα αυτές τις έννοιες κωδικοποιώντας με ξύλινα δομικά στοιχεία, δημιουργώντας αλληλουχίες και διαδικασίες εκμάθησης σχεδιασμού.
Το KIBO λειτουργεί ως μια ανοιχτή πλατφόρμα σχεδιασμένη για παιδιά να φανταστούν και να δημιουργήσουν το δικό τους ρομπότ. Απλά γυρίστε το ανάποδα. Δείτε το κύκλωμα; Τα παιδιά μπορούν να δουν ορατά ότι αυτό είναι ο «εγκέφαλος» του KIBO και όχι η μαγεία. Απλά προσθέστε τους τροχούς με τους κινητήρες και το KIBO σας είναι σε κίνηση!
.

Περισσότερες λεπτομέρειες : http://kinderlabrobotics.com/kibo/

               

      Εκπαιδευτικό πακέτο Botley   

Γνωρίστε τον Botley, το νεότερο μέλος της οικογένειας Learning Resources. O Botley είναι εδώ για να εισαγάγει την κωδικοποίηση με έναν εύκολο, φιλικό τρόπο. Το παιδί σας θα μάθει πρώιμες δεξιότητες STEM ενώ παίζει και διασκεδάζει. Ο Botley διδάσκει τα βασικά της κωδικοποίησης μέσω ενεργού παιχνιδιού, χωρίς πλήρη οθόνη. Ιδανικό για την προώθηση δεξιοτήτων κρίσιμης σκέψης και επίλυσης προβλημάτων. Ο Botley μπορεί να ανιχνεύσει αντικείμενα και να προγραμματιστεί για να μετακινηθεί γύρω από αντικείμενα με if / then logic. Μπορεί επίσης να ακολουθήσει εντολές βρόχου, να πάρει μαθήματα εμπόδιο, να ακολουθήσει μαύρες γραμμές και έχει κρυμμένα χαρακτηριστικά για να ξεκλειδώσετε!

 Διαδραστικά, διασκεδαστικά χαρακτηριστικά Botley

 • Εντοπισμός αντικειμένων - και κινείται γύρω τους!                     
 • Ακολουθήστε τις εντολές βρόχου
 • Περιηγηθείτε στα μαθήματα εμποδίων
 • Ακολουθήστε τις μαύρες γραμμές

Ο Botley διαθέτει επιπλέον κρυφές λειτουργίες για να ξεκλειδώσεις!

 

                                 

 

                                

Επικοινωνία:

Υακίνθου 4,

Καλαμίτσα Καβάλας,

 Τηλ. +2510.600205-07

theseus.kavala@gmail.com

 info (@) theseus.edu.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Ποιοι Είμαστε

Masoko

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΘΗΣΕΑΣ λειτουργεί με τον Κωδικό Άδειας 2000127 Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π που έχει λάβει από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π).

Δραστηριότητες

 

 • Οργάνωση Εκπαιδευτικών και Επιμορφωτικών Σεμιναρίων

 • Διασύνδεση Καταρτιζομένων με την αγορά Εργασίας

 • Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε Ανέργους

 • Εκπαίδευση Εκπαιδευτών